De Mondhygienist

De mondhygiënist

De taak als mondhygiëniste is omvangrijk.


Preventieve Mondzorg

U kent de uitdrukking ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw mond. Dat voorkomen noemen wij ‘preventieve mondzorg’. Het is een goede aanvulling op uw dagelijkse verzorging en voorkomt ontsteking van het tandvlees en gaatjes. Met preventieve mondzorg houdt u uw gebit gezond. We kunnen extra tips gegeven over uw mondhygiëne, maar ook aanvullende adviezen over voeding . Het verbeteren van de mondhygiëne kan ook een positief effect hebben op de algehele gezondheid.


Preventieve mondzorg-behandelingen die we aanbieden zijn:

Tandvlees Behandelingen

Ontsteking van het tandvlees

In de mondzorg noemen we de ontsteking van het tandvlees: gingivitis. Die ontsteking wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door tandplak, dat is een kleverig laagje dat zich hecht op uw tanden en kiezen. Tandplak bestaat vooral uit opgelost slijm, bacteriën en voedsel. Tandplak veroorzaakt een ontsteking aan de rand van het tandvlees. Het tandvlees kan rood en gezwollen zijn. Tijdens het poetsen van uw tanden, of tijdens het stoken of ragen kan uw tandvlees gaan bloeden. Bloeding in de mond is altijd een signaal dat er iets niet goed is. Een goede mondhygiëne is vereist om ontstekingen te voorkomen. Het maakt en houdt uw tandvlees gezond. Ik kan u hiervoor advies geven.


Ontsteking rond de tanden

Wanneer de ontsteking zich uitbreidt onder het tandvlees, wordt ook het onderliggende weefsel aangedaan. Kaakbot rondom de kiezen en tanden gaat verloren. Deze ontsteking met afbraak van vezels en kaakbot, noemen we parodontitis. Hierbij is een uitgebreide behandeling vaak noodzakelijk. Samen met u kan ik tot een goed resultaat komen.

De behandeling bestaat uit een eerste bezoek, waarbij we zogenoemde pockets meten, de ruimte die er is tussen uw tandvlees en tanden. Er volgt dan een initiële parodontale behandeling. Vervolgens beoordelen we het effect van die behandeling. Indien noodzakelijk herhalen we de parodontale behandeling. Tenslotte is er periodieke nazorg.

Powered by webXpress